בית עמיתים הוא מרכז טיפולי בו ניתנת תוכנית התערבות טיפולית הכוללת: ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, טיפולים רגשיים, טיפול משפחתי, מפגשי הורים, תמיכה במסגרת חינוכית, קבוצות חברתיות לילדים ונוער עם קשיים התפתחותיים מורכבים.
את בית עמיתים מוביל יחד צוות מטפלים עבור המטופלים ובני משפחותיהם, זאת בהתבסס על יידע מקצועי ייחודי וניסיון רב.
בית עמיתים הוא שלוחה של עמותת אותי (לשעבר – העמותה לילדים בסיכון) בצפון הארץ.
תוכנית התערבות מתואמת בין צוות המטפלים בבית עמיתים, כדי לקדם ביעילות את מטרות הטיפול.
טיפול מבוסס גישה התפתחותית אינטגרטיבית*. בהתאם לכך, מטרות הטיפול מכוונות לקדם את ההשתתפות והפוטנציאל של הילד במסגרת החינוכית בבית ובקהילה.
הטיפולים שאנו מציעים בבית עמיתים: קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, טיפול פסיכולוגי/עו"ס, טיפול משפחתי, מפגשי הורים, תמיכה במסגרת חינוכית, קבוצות חברתיות. שילוב הטיפולים הוא המסייע להשגת מטרות הטיפול.
מטפלים מומחים בעבודתם, עם ארגז כלים רחב המבוסס על גוף ידע מקצועי ייחודי, בעלי ניסיון רב בעבודה עם ילדים בגילאים צעירים, ילדי בית ספר ומתבגרים.
מיטב אנשי הצוות של המרכז משלבים כוחות להתמודד עם אתגרים ולקדם את ילדכם. מטפל מהצוות שמרכז ומתאם את תוכנית ההתערבות יחד עם ההורים בבית עמיתים ומחוצה לה.
שיתוף פעולה בין כל המעורבים בטיפול בילד על מנת לקדם מצבים שבהם הילד במיטבו.
ילדים ונוער עם מגוון צרכים מיוחדים אשר נדרשת עבורם תוכנית התערבות מקיפה הנתמכת על ידי צוות רב-מקצועי.
ילדים, אשר לטיפול בהם יש חשיבות לשיתוף פעולה בין הצוות של בית עמיתים לצוות במסגרת החינוכית, על מנת לקדם אותם.
השאיפה לשייכות ושילוב מאפשרת לילדים למצות את הפוטנציאל שלהם. בכוחות משולבים נגיע לתנועה וצמיחה.
בהתמודדות עם אתגרים הדורשים כוחות ומשאבים רבים לאורך זמן, תקווה היא הרוח במפרשים.
לצד המאמצים שאתם משקיעים כאן ועכשיו, תמונת העתיד שלכם היא המגדלור שאליו כולנו, האנשים שאתכם במסע, מכוונים אליו.
ד"ר אילת אביטל מגן, פסיכיאטרית בכירה, מנהלת שירות ההפרעות על רצף האוטיזם במרכז. מומחים בתחום האוטיזם במתי"א עפולה, מגידו, נוף הגליל, עמקים. עובדים סוציאליים ברשויות המקומיות. מנהלות בתי ספר, מחנכות, גננות, צוות טיפולי במסגרות חינוכיות.
* גישה התפתחותית אינטגרטיבית
גישה אינטגרטיבית, מכוונת את הטיפול לסביבות חייו של הילד. היא מעודדת את עולמו הפנימי של הילד בעזרת דרישות המציאות כפי שבאות לידי ביטוי בסביבות אלה.
על פי הגישה האינטגרטיבית תנועה התפתחותית נוצרת מהמפגש בין עולמו הפנימי של הילד לבין דרישות המציאות החיצונית אותה הוא פוגש.
גישה זו מסייעת לילד לפתח תשתית משאבים התפתחותיים ומניעה את כוחותיו מתוך עולמו הפנימי בתהליך של קשר משמעותי והדדיות. הגישה מעודדת את הילד להתארגן בסביבה שיש בה דרישות מציאות ותומכת בו לעמוד בדרישות אלה באמצעות פיתוח מיומנויות מתאימות.
בתוכנית התערבות על פי גישה אינטגרטיבית, תחילה יש להגדיר את מטרות הטיפול על פי צרכי התפקוד שלו בסביבות ההשתתפות של הילד. לאחר מכן יש לבחון אילו תחומי טיפול יתמכו בהשגת מטרות הטיפול במשותף, כאשר כל תחום טיפול סקטוריאלי תומך במקביל אליו בהשגרת המטרות.
** גישה אקולוגית (ברונפנברנר)
מתארת את הילד המתפתח בסביבה שהיא למעשה רשת של מערכות התלויות זו בזו ומשפיעות זו על זו. הגישה מרחיבה את התייחסותנו לגורמים המעצבים את התפתחותם של ילדים.
בית עמיתים – מרכז טיפולי חברתי • עמותת אותי (לשעבר – העמותה לילדים בסיכון) • נבנה ע"י Lemur Creatives